A ROCK SAFETY® márka arculat formálásának egyik fontos eleme, hogy a termékeink elnevezése is egységes struktúrát kövessen, ezért úgy döntöttünk, hogy folyamatosan lecseréljük cikkszámainkat.

Az új cikkszámok kialakításánál több fontos szempontot is figyelembe kellett vennünk:

  1. Az export piacokon is töretlen fejlődést mutató ROCK SAFETY® márka megköveteli, hogy – mind belföldön, mind külföldön könnyen megjegyezhető – angol elnevezések köszönjenek vissza a termékek cikkszámaiban.
  1. Az összes cikkelem egyfajta logikai struktúrát kövessen az elnevezésekben, tartozzon bármely termékcsoporthoz (kézvédelem, lábvédelem, munkaruházat).

Megoldás: FANTÁZIANÉV+JELLEMZŐ1+JELLEMZŐ2(+JELLEMZŐ3…)

A jellemzők minden esetben kiegészítő rövidítések, amik vonatkozhatnak a termékcsaládra, technikai jellemzőkre vagy éppen színkombinációkra.

Példa: MASTER-HS-O  – ahol HS=half shoe (félcipő) és O=orange (narancs)

  1. Termékcsoport szinten (kézvédelem, lábvédelem, munkaruházat) jól megkülönböztethetőek legyenek egymástól a fantázianevek, mégis egységes koncepciót alkossanak.

Megoldás:

    • Kézvédelem – állatnevek;
    • Lábvédelem – jól csengő fogalmak, fantázianevek;
    • Munkaruházat – technikai tulajdonságokat visszatükröző fantázianevek
  1. Az egyes termékcsoportokon belül (pl. kézvédelem) a tulajdonságok alapján további csoportokra bontható kategóriák (pl.: rakodó kesztyűk, sofőr kesztyűk…) is külön egységeket alkossanak.

Megoldás:

Pl. kézvédelemi termékeknél:

    • Rakodó kesztyűk – teherbírás – strapabíró, vastagbőrű emlős állatok: bölény, jak, bika
    • Sofőr kesztyűk – sebesség, gyorsaság – ragadozó állatok: párduc, leoprád, farkas
  1. Egyes termékek különböző változatai, bár egy fantázianév családhoz tartoznak, könnyen beazonosíthatóak legyenek, mégis elkülönüljenek egymástól.

Megoldás:

Pl. MASTER cipőcsaládnál:

    • MASTER-SA-O    – ahol SA=sandal (szandál) és O=orange (narancs)
    • MASTER-HS-O   – ahol HS=half shoe (félcipő) és O=orange (narancs)
    • MASTER-AB-O   – ahol AB=ankle boot (bakancs) és O=orange (narancs)

Tudjuk, hogy ekkora mértékű változás komoly odafigyelést és tanulási folyamatot igényel, de hisszük, hogy hosszú távon kifizetődik, mert

  • eltűnnek a nehezen megjegyezhető, korábban egységes logikát nélkülöző cikkszámok (pl. PD8026 —> CROCODILE);
  • könnyen memorizálható, hangzatos fantázianevekkel a termékek reklámozása is könnyebbé válik, a végfelhasználók is egyszerűbben megtanulják;
  • egységet teremt, hozzáadott értékével növeli a márka értékét.

FONTOS!

  • A cikkszám változtatás többszáz ROCK SAFETY® termék többezer cikkelemét érinti (a nem ROCK SAFETY® márkanév alatt forgalmazott termékeket nem érinti).
  • Rengeteg háttérmunkát igényel, mert az új elnevezések mellett – az arculatfrissítéssel együtt – folyamatosan újulnak meg a termékekhez tartozó csomagolások, a termékeken megjelenő logo-k, piktogramok, bevarrt címkék, tájékoztatók, adatlapok, mind tartalmi, mind formai elemeiben.
  • Minekután – döntő hányadában – már meglévő termékekről van szó, a forgási sebességből adódóan vannak termékek, melyeknél gyorsan, és vannak, melyeknél lassabban megy végbe, míg a korábbi készletek kifutnak és az újak lépnek helyébe.
  • Az átmenet megkönnyítése érdekében a korábban megszokott/megjegyzett cikkszámok – amíg szükség van rá – nem tűnnek el teljesen a felületeinkről.
    Pl.: 4515 —> PANTHER: a webáruházban a „4515”-ös cikkszámra rákeresve is megtalálja vásárlónk a terméket, és az adott termékoldalon az új cikkszám mellett feltüntetésre kerül a régi cikkszám is.

Az új cikkszámok listáját egy átlátható excel táblázatba gyűjtöttük össze, hogy partnerink könnyen átlássák, feldolgozhassák. Az aktuális, legfrissebb file-t a webáruházunkba való bejelentkezést követően a LETÖLTÉSEK/EXTRÁK menüpont alatt tudják letölteni.

Kattintással innen is elérheti: LETÖLTÉSEK/EXTRÁK

Reméljük, hogy a változások elnyerik partnereink és a végfelhasználók tetszését. A nehéz időkben is hiszünk az innovációban, partnereinkben.

Felmerülő kérdés esetén forduljanak bizalommal kollégáinkhoz.